Warm, verse & biologische lunch
Sinds 1 januari 2016 biedt Kindercentrum WereldKids op haar kinderdagverblijven, kinderen vanaf 9 maanden, iedere middag een warme, verse en biologische maaltijd van Moekes Maaltijd aan. De maaltijden van Moekes Maaltijd zijn speciaal ontwikkeld voor kinderen. Eenvoudig, laag op smaak, divers en helemaal van deze tijd. Moeke kookt graag met verse seizoens-producten en volkoren ingrediënten. Moeke kookt vaak vegetarisch, maken geen gebruik van noten & varkensvlees en er wordt niet meer zout toegevoegd dan toegestaan. Zij kookt graag met 'vergeten' groenten, peulvruchten zoals linzen en kikkererwten en ook met bulghur & couscous.

Alles wat Moeke kookt is 100% natuurlijk en bevat geen geur-, kleur- en smaakstoffen of andere onnatuurlijke dingen die niet in gezonde maaltijden horen. Zo oorspronkelijk mogelijk dus.

Moeke maakt gebruik van mooie ingrediënten, grotendeels biologisch, zoveel mogelijk uit de buurt en duurzaam geteeld. Alles wat Moeke kookt is ook echt vers. Dat betekent dat de houdbaarheid op geen enkele wijze wordt verlengd. De maaltijden van Moeke zijn daarom maximaal 2 dagen houdbaar waardoor zij driemaal per week bij Kindercentrum WereldKids leveren om verse maaltijden te brengen.

Waarom gezonde voeding bij Kindercentrum WereldKids?
Omdat het belangrijk is dat onze kinderen gezond eten en zich bewust worden van wat gezonde voeding is. Omdat het (wetenschappelijk) bewezen is dat kinderen die in de middag een stevige, gezonde lunch eten, beter presteren & minder moe zijn. Daarnaast draagt het bij aan de ontwikkeling van de kinderen.

Daarnaast zijn veel kinderen 's avonds moe, waardoor ze minder zin hebben om warm te eten. Met Moekes Maaltijd missen ze geen belangrijkse voedingsmiddelen. Samen met vriendjes en vriendinnetjes ontdekken ze nieuwe smaken en texturen. Vaak steken ze elkaar aan en proberen ze bij ons eten uit die ze thuis niet willen proeven.

Eten en drinken voor kinderen vanaf 0 - 12 maanden
Voor de allerkleinste houden wij rekening met hun eet/drinkschema dat zij thuis gewend zijn.
Kinderen tot en met 6 zes maanden krijgen bij Kindercentrum WereldKids flesvoeding en/of borstvoeding mee van thuis. Kinderen van circa 6 maanden bieden wij in overleg met de ouders hun kindje een fruithapje/groentehapje aan. Wanneer de kinderen eraan toe zijn bieden wij in overleg een broodje aan en vervolgens wordt er bij 9 maanden overgestapt op de verse, warme & biologische maaltijden van Moekes Maaltijd.

Gezellig eten met z'n allen is ons uitgangspunt
De maaltijden zijn een moment van samenzijn; even rustig zitten en van ons eten en drinken genieten. Samen eten betekent dat we de tijd nemen om goed en lekker te eten, we hebben immers geen haast. Gezellig eten, dat is ons uitgangspunt.

 

     Tomaten      Spinazie      Pompoen

Go to top