Warm, verse, biologisch, gevarieerd én lekker
Kindercentrum WereldKids vindt het belangrijk om kinderen gezonde en gevarieerde voeding aan te bieden en dat zij gezond (leren) eten. Jong geleerd is oud gedaan.

Spinazie kindje
Vanaf 1 januari 2016 biedt Kindercentrum WereldKids op haar kinderdagverblijven in Amsterdam kinderen vanaf 9 maanden, iedere middag een warme, verse & biologische maaltijd van Moekes Maaltijd aan. Deze maaltijden zijn speciaal ontwikkeld voor kinderen. Eenvoudig, laag op smaak, divers en helemaal van deze tijd. Moeke kookt graag met verse seizoens-producten en volkoren ingrediënten. Moeke kookt graag vegetarisch, maken geen gebruik van noten & varkensvlees en er wordt niet meer zout toegevoegd dan toegestaan. Zij kookt graag met 'vergeten' groenten, peulvruchten zoals linzen en kikkererwten en ook met bulghur & couscous.


Alles wat Moeke kookt is 100% natuurlijk en bevat geen geur-, kleur- en smaakstoffen of andere onnatuurlijke dingen die niet in een gezonde maaltijd horen. Zo oorspronkelijk mogelijk. 

Moeke maakt gebruik van mooie ingrediënten, grotendeels biologisch, zoveel mogelijk uit de buurt en duurzaam geteeld. Alles wat Moeke kookt is ook echt vers. Dat betekent dat de houdbaarheid op geen enkele wijze wordt verlengd. De maaltijden van Moeke zijn daarom maximaal 2 dagen houdbaar waardoor zij driemaal per week bij Kindercentrum WereldKids leveren om verse maaltijden te brengen.

Waarom gezonde voeding bij Kindercentrum WereldKids
Omdat het belangrijk is dat onze kinderen gezond eten en zich bewust worden van wat gezonde voeding is. Omdat het wetenschappelijk bewezen is dat kinderen die in de middag een stevige, gezonde lunch eten, beter presteren & minder moe zijn. Daarnaast draagt het bij aan de ontwikkeling van de kinderen.


Daarnaast zijn veel kinderen 's avonds moe, waardoor ze minder zin hebben om warm te eten. Met Moekes Maaltijd missen ze geen belangrijke voedingsmiddelen. Samen met vriendjes en vriendinnetjes ontdekken ze nieuwe smaken en texturen. Vaak steken ze elkaar aan en proberen ze bij ons eten uit die ze thuis niet willen proeven.

Eten & drinken voor kinderen vanaf 0 - 9 maanden
Voor de allerkleinste houden wij rekening met hun eet/drinkschema dat zij thuis gewend zijn. Kinderen tot en met 6 maanden krijgen bij Kindercentrum WereldKids flesvoeding en/of borstvoeding mee van thuis. Kinderen vanaf circa 6 maanden bieden wij in overleg met de ouders hun kindje een fruithapje/groentehapje aan. Wanneer de kinderen eraan toe zijn bieden wij in overleg een broodje aan en vervolgens wordt er bij 9 maanden overgestapt op de verse, warme & biologische maaltijden van Moekes Maaltijd.

Gezellig eten dat is ons uitgangspunt
De maaltijden zijn een moment van samenzijn; even rustig zitten en van ons eten en drinken genieten. Samen eten betekent dat we de tijd nemen om goed en lekker te eten, we hebben immers geen haast. Gezellig eten, dat is ons uitgangspunt.

  Linzen     Pompoen     Courgette

 

Go to top