Tof, verrassend & groots plezier
In het hart van Amsterdam Oud-West bevindt zich een pand, dat zich uitstekend leent voor de meest gezellige en toffe Buitenschoolse Opvang (BSO) in Amsterdam. Tof omdat de kinderen op deze BSO iedere dag Amsterdam ontdekken, verrassend omdat elke ruimte een bijzondere functionaliteit heeft dat zorgt voor groots plezier en gezelligheid voor schoolgaande kinderen tussen de 4 - 12 jaar jong.

De nieuwe Amsterdamse BSO biedt kinderen tussen de 4 - 12 jaar jong opvang aan na schooltijd, tijdens de studiedagen van school en tijdens de schoolvakanties; zo hoeven de kinderen niets te missen van de vele activiteiten die deze BSO te bieden heeft.

Kortom, de kinderen en hun ouders kunnen rekenen op het gehele jaar opvang met uitzondering van de Nationale Feestdagen en één studiedag per jaar.

Elke dag Amsterdam ontdekken
Elke dag Amsterdam ontdekken dat kan alleen op deze BSO; kinderen op deze BSO ontdekken samen met leeftijdgenoten op hun eigen manier Amsterdam. Hoe? Door het jaar heen wordt er gewerkt met thema's en daaraan worden activiteiten gekoppeld, in samenwerking met de kinderen. Activiteiten buiten de vestiging, waarbij we met de Stint (de elektrische bolderwagen) erop uit gaan en activiteiten die plaats vinden op de vestiging. Kinderen mogen zelf aangeven aan welke activiteit zij gaan deelnemen. Uiteraard wordt er rekening gehouden met de activiteiten, deze zijn passend voor diverse leeftijdscategorieën (tussen 4 - 12 jaar).

De thema's en de activiteiten worden aangekondigd op de website, via de nieuwsbrieven en uiteraard op de vestiging zelf. Op de pagina 'Elke dag Amsterdam ontdekken' leest u meer over het vernieuwende concept.


Diverse ruimtes binnen de vestiging
Woonkeuken
Wie buiten voor het pand staat, ziet niet wat voor bijzondere ruimtes zich bevinden in het pand. Zodra je over de drempel bent gestapt, zie je direct de ruime woonkeuken waar kinderen samen met de leidsters van alles kunnen bakken en/of koken. In deze woonkeuken wordt trouwens niet gewerkt met pakjes mix; hier wordt gewerkt met pure, lekkere, verse ingrediënten. In de ruime woonkeuken staan diverse tafeltjes met stoelen waar de kinderen na schooltijd met hun vriendjes en vriendinnetjes eerst wat kunnen eten en drinken alvorens er gestart wordt met de activiteiten.

Naast de ruime woonkeuken is een chill-hoek ingericht met zitzakken, kussens en leesboekjes. Hier kunnen kinderen even neerploffen als zij daar behoefte aan hebben. Soms is er niets fijner om even ongestoord een Donald Duck of een Ajax-clubblad te lezen.

Sportruimte met klimmuur en boksballen
In de sportruimte kunnen kinderen naar hartenlust klimmen in de touwen, boksen tegen de boksbal en klimmen aan de klimmuur. Maakt u geen zorgen, de kinderen mogen alleen maar klimmen onder begeleiding. Uiteraard hoort vallen en opstaan bij het leven. Mocht dit gebeuren, zorgen wij ervoor dat de kinderen zacht vallen op de dikke matten die te allen tijde op de grond liggen. 

In de sportruimte is er ook gedacht aan de kinderen die van dansen houden; speciaal voor hen hangt een mooie spiegel aan de muur zodat de danspasjes geoefend kunnen worden. We kunnen niet wachten op de vele mooie voorstellingen die gegeven gaan worden!


Theater
Even heerlijk in een andere wereld kruipen waar alles kan, mag en niets te gek is, dat is toch wat alle kinderen graag willen? Ook dat kan op onze nieuwe BSO! Met een podium, lichtbakken, verkleedkleren en diverse scripts zijn alle ingrediënten aanwezig voor fantastische (theater)middagen. Binnen Kindercentrum WereldKids werken twee theaterdocenten op onze BSO's, uiteraard wordt hen expertise ook ingezet op deze vestiging.

Timmer-  & knutselhonk
Een band leren plakken, een houten puzzel maken, vogelhuisjes bouwen, schilderen, boetseren: bedenk het maar en wij gaan het ondernemen met de kinderen in ons timmer- & knutselatelier. Het honk is ca. 50 m2 groot, het is dé plek waar kinderen in de muren mogen timmeren en verf mogen kliederen op de grond. De overalls hangen klaar zodat de kleren niet vies kunnen worden. In deze ruimte is echt niets te gek dus sta vooral niet raar te kijken wanneer uw kind zo dadelijk uw fietsband repareert!

         

 

Go to top